Zupa koperkowa z pulpetami

„Proste potrawy sprawiają nam tyleż przyjemności, co wystawne uczty,
gdy tylko bolesne uczucie głodu zostaje usunięte.”- Epikur.
Dietetyczna, prosta i sycąca zupa koperkowa z pulpetami.

Przepis

Składniki

  • filet z kurczaka
  • ½ bułki kajzerki
  • jajko
  • pęczek koperku
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 4 duże ziemniaki
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • 100 ml śmietanki do zupy 18%
  • sól
  • pieprz


Wykonanie
Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Ziemniaki pokroić w kostkę.
W garnku zagotować wodę, dodać warzywa, oliwę i kurkumę. Gotować około 15 minut.
Bułkę zalać mlekiem lub wodą i odstawić do namoczenia.
Mięso zmielić z odciśniętą bułką, dodać jajko, sól i pieprz (do smaku).
Z mięsnej masy uformować pulpety i wrzucać do gotującej się zupy. Gotować 30 minut.
Pod koniec gotowania dodać posiekany koperek, sól i pieprz do smaku oraz śmietanę.

Smacznego

Zupa koperkowa z pulpetami
Zupa koperkowa z pulpetami
Ilość wyświetleń 902 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *