Zupa meksykańska

Na jesienne chłodne dni proponuję rozgrzewającą i sycącą zupę meksykańską.
Można ją podawać na przykład z tostami lub tortillą.

Przepis

Składniki

  • 300 g filetu z kurczaka
  • puszka czerwonej fasoli
  • papryka czerwona lub żółta
  • puszka kukurydzy
  • 400 ml passaty pomidorowej
  • łyżeczka przyprawy meksykańskiej
  • łyżka słodkiej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • łyżeczka papryki wędzonej
  • łyżka syropu klonowego

Wykonanie

Mięso pokroić w kostkę i natrzeć słodką papryką.
Następnie przełożyć je do garnka, zalać 1 litrem wody i gotować 10 minut.
Fasolę i kukurydzę przełożyć na durszlak i wypłukać z zalewy.
Dołożyć do mięsa, dodać paprykę pokrojoną w kostkę, passatę, syrop klonowy i przyprawy.
Gotować około 30 minut, aż do miękkości mięsa.
Podawać na przykład z tostami.

Smacznego

Zupa meksykańska
Zupa meksykańska
Ilość wyświetleń 421 , dziś 1
Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *